Hva skjedde hos oss i 2017

December 31, 2017

Vi vil ønske alle et riktig godt nytt og innholdsrikt år!  

Tusen takk for alle de hyggelige møter og meldinger vi har fått i 2017. Vi setter utrolig pris på å høre fra dere som vil være med på litt sosialt, trenger tips eller rett bare sender oss bilder og oppdateringer. Vi håper å fortsatt høre fra dere! 

 

December 30, 2017

Vi bare nyter! Fantastiske ski og vinterforhold. Her er Lykke, Norris, Fox og Josefine med på Karolines første sledetur.

 

December 24, 2017

Vi ønsker alle en riktig god jul! Selv pakker vi slede og pulk og reiser til winterwonderland 3. juledag. Vi gleder oss enormt til dager med kun fokus på hund og nyte vinteren. Og selvsagt sesongens første sledetur

 

January 14, 2020

Idag har vi hentet den nye sleden vår. Balder må selvsagt inspisere ned til minste detalj. Vi har jo kjøpt den brukt så her var det mye spennende lukter 

 

December 13, 2017

Idag var Karoline igjen med på treningstur. Men denne gangen var det hennes tur til å kjøre atvn. Det gikk veldig fint, og det kunne virke som det fristet til gjentakelse

 

December 10, 2017

I tradisjons tro er 2 søndag i advent pepperkakebakedag hos oss. Nevøen min på 4 år er selvsagt en av hovedpersonene denne dagen. Han har tid til litt baking og pynting innimellom leking. 

 

November 29, 2017

Vi har jo selvsagt fler ukentlige treningsturer. Nå har vi også litt vinterføre. Ikke noe sledeføre. Fortsatt med ATV på veien. Noe glatt noen steder. Men om vi tar det med ro så går det fint. Godt vi har muligheten til å bestemme farten. For det er ikke alle som bryr seg nevneverdig om at det er glatt. Vi trener med forskjellige sammensetninger av spann. Så det er ingen faste plasser. Men noen har jo funnet sine plasser der de fungerer best, og da er de stort sett der. Norris har hatt en veldig fremgang. Han tar jobben i selen svært alvorlig. Han startet med å gå bak sammen med Balder de første gangene. Etter det har han vært litt både her og der. Også i led. Der har han også gått fint med Olga. Men det ser ut til at han trives ekstra godt sammen med Balder. Kanskje ikke så rart, de bor jo også sammen store deler av tiden. Og Balder er slett ikke noe dårlig forbilde å ha :)Det er en glad og arbeidsvillig gjeng vi har. Og det er utrolig moro å se utviklingen deres. På denne turen var Disa (V) og Fox (H) i led. Så Hjerte (V) og Olga (H). Bakerst Balder (V) og Norris (H)

 

November 24, 2017

Hipp hurra for Lykke som er 11 år idag!!

Bildet er tatt på startstreken på Lekvatne i 2013

 

November 21, 2017

Etter en travel helg er det tid for ro. Lykke synes igrunn hun kan være litt innehund om dagen. Og i en alder av straks 11 år. Så bestemmer hun selvsagt dette selv. Ja, helt riktig. Når man ikke pensjonerer seg før man er 11 år. Ja da får man jammen skjemmes bort, og bestemme selv. 

 

November 18, 2017

Idag var det Lykke sin tur til å delta på Dogs4all. Vi tenker at dette skulle være avslutningen på hennes utstillingskarriere. Og hva hadde vel vært morsommere enn om hun tok tittelen Norsk veteranvinner 2017. Det gikk dessverre ikke helt slik vi hadde håpet på. Lykke har nok vist seg bedre i ringen tidligere. Men gjorde en helt grei jobb. Dommeren var ikke helt enige med oss om hvilken "stjerne" hun er. Så hun fikk en VG og ble 2. veterantispe. 

 

November 16, 2017

Denne helgen er det Dogs4all. Og det starter allerede idag med valpeshow.Duoen Josefine og Karoline skulle i ringen. Dette er jo en rimelig stor utstilling. Med mange hunder og mennesker, noe Josefine ikke har vært borti tidligere.Men hun kunne ikke brydd seg mindre. Hun koste seg med høy haleføring der de to snuppene vandret rundt på messen. Da det omsider ble tid for ringen, gjorde de en strålende jobb. De sjarmerte fler av tilskuerne. Karoline gjør en fantastisk jobb i utstillingsringen. Så her har vi fremtidens team. Josefine ble 2 tispe i klassen 6-9 mnd. Gleder oss til å følge disse to jentene. Neste planen disse to har nå, er sledetur ;)

 

November 11, 2017

Idag har vi hatt veldig hyggelig besøk. Bravest Iben, som flyttet fra oss for ett år siden kom på besøk. Det var et kjærlig gjensyn. Spesielt Karoline og Iben i mellom. De tok opp tråden der de slapp den. Dvs at Iben fortsatt har full "kontroll" på Karoline (hihi). Morsomt å se at hun fortsatt husker hvilke dørterskler hun fikk gå over og ikke. Kjøkkenet og hunderommet er adgang forbudt, hun stoppet og sto fint på terskelen og ventet. Utrolig hva de husker og hvordan de snur om og tilpasser seg på et blunk. Hun er seg selv lik, og det var tydelig at hun trives i sin nye flokk. Og det er alltid godt å se. Takk for besøket! Håper vi ses snart igjen :)

 

November 04, 2017

Soppsesongen er ikke helt over enda. Og hva er vel da hyggeligere enn å ta med noen hunder å stikke til skogs. Og i skogen skal man kose seg på alle måter. Det synes hvertfall Josefine og Karoline 

November 05, 2017

Oktober er forbi. Treningen går jevnt og trutt. Valpene er stadig med. Ellers har de også vært med på mange soppturer. Godt å løpe løst i lyngen og ikke minst bra for de. Masse sopp her i år. Så det har vært ut på tur så fort sjansen har bydd seg. 

December 28, 2019

Lykke gjør det igjen!!!!!

Utrolig men sant! NAMKs spesialutstilling 2017 er over. Og for en dag. Den startet med valpeklassene. I hannhund 6-9 mnd stilte vi ut Norris. Men det var også med 2 gutter fra Digging-kullet. Det var 7 stk i klassen. Så overraskelsen var overveldende da Digging Kuling ble plassert som nr to i klassen, Norris som nr tre og Digging Kelvin som nr fire. Hurra!!!! Josefine fulgte opp med å bli BIM valp. DVS beste tispevalp, kun slått av en hannhund. Excellent og CK satt ikke løst hos dommeren. Så man skulle være svært fornøyd med en excellent idag. Coldnight Cindy fikk det. Vår kjære Sol fikk det. Det var 64 voksne påmeldte hunder. Ingen hannhunder fikk CK. Vi meldte på Lykke i håp om at hun kunne få BIR veteran. Det er jo kjempestas. Veteranklassen kan man stille i når hunden har fylt 8 år. Da Lykke skulle inn i ringen var det kun gitt ut en CK. Og det var til en yngre championtispe. Overraskelsen var stor da dommeren gav oss en CK. Kun to hele dagen, og Lykke fikk en av de. Fantastisk!!!! Det betyr at Lykke skal konkurrere om bestet tispe. Og tro det eller ei, men hun vant. Siden ingen hannhunder fikk CK betyr dette at Lykke vant hele utstillingen. BIR NAMK 2017. Og vi fikk med vandrepokalen hjem

 

October 04, 2017

Når du skal være med de store ut på jobb. Men ikke kan løpe hele distansen. Norris var ikke helt fornøyd, men synes løsningen var grei. Glad var han hvertfall da tiden kom for at han skulle få være med å løpe

 

October 02, 2017

Enda en mnd er over. Det har vært en travel mnd. Vi har fått bli kjent med Norris. Det har vært masse sosial hygge. Et super helg med valpetreff.  En utrolig hyggelig og fargerik høstsamling. Aldri sett fjellet flottere noen gang. Og avsluttet med en tur til Trøndelag på utstilling. Hvor vi fikk fantastiske resultater. Her er litt av bildene fra september

September 30, 2017

Vår store stolthet Lykke, for et år. Lykke blir 11 år i november. Hun har hatt litt av et år. Etter at vi byttet for til hundene vår har det skjedd store endringer. Og spesielt Lykke har hatt veldig godt av det. Hun ble lettere i bevegelsene, holder godt på muskelmassen og ikke minst fått en fantastisk pels. Lykke har vi kun stilt ut ved NAMKs spesial 1 gang pr år. For snaue 10 mnd siden tok vi sats da vi så de positive endringene. Og synes absolutt hun fortjente et utstillingschampionat. Med tanke på alder trodde vi kanskje vi var litt sent ute. Men synes vi kunne prøve å stille henne mer enn tidligere. Hun har de 10 siste mnd vært på 8 utstillinger. Hun har på de oppnådd 4 res.cert og fikk idag sitt 3 cert. For å få Norsk utstillingschampionat må hunden også ha en bruksprøve. Lykke hadde kun svenske. Så i januar stilte hun og Lasse til start på 1 spannstest på vintersamlingen. Den gjennomførte hun med glans. Fikk 3. beste tid og besto. Det betyr, at idag har Lykke innfridd alle krav for et championat. Da Lene mottok sløyfen trillet tårene av stolthet. For en fantastisk opplevelse. Og for ei dame! Dette er det nok ikke mange som har gjort før henne eller kommer til å gjøre etter henne. Hun ble også BIM, og BIR brukshund og fikk BIS2. Vi er så utrolig stolte av henne :)

 

September 29, 2017

Skal man bli en god trekkhund, så må man ut på tur å få bruke fremdriften sin. Og hvem er vel bedre på å "vise frem" hvordan det gjøres en Lykke. Hun har den lengste erfaringen. Selvom hun liker å vimse litt på tur, så er hun lydhør og går frem. Så hun er en flott rollemodell. Litt kluss i koblene og litt bølling ble det. Men det var en fin tur. Og de tre til sammen var dynamitt. Sterke både store og små. 

 

September 28, 2017

Da klarte vi ikke å vente mer. Idag fikk Norris og Josefine være med i spann sammen med Alvilde og Olga. Etter litt turning i linene, så kom vi oss avgårde. Vi holdt farten nede. Så de greide fint å henge med. Og du verden så morsomt de syntes det var. Norris tok utfordringen på strak arm. Og trakk som bare det. Josefine løp også, men var litt mer vimsete, og lurte veldig på denne atvn. Hun har jo lenge ville være med når de andre har reist ut. Men synes nok det var litt merkelig å ha den bak seg. Så hun snudde seg mye for å titte på den. Men redd var hun ikke :)

 

September 25, 2017

Da er høstsamlingen over for denne gang. Dørålseter anbefales på det varmeste, da den er omgitt av en fantastisk natur. Det ble trening og turer. Mange hyggelige mennesker og hunder. Ekstra hyggelig at hele 5 Winter Paws hunder var med. Håper det blir enda fler neste år. Samme sted, uke 38 bare å sette av helgen. 

September 19, 2017

Etter litt uventede hinder har nå Norris  flyttet hjem til oss. Han har vært med oss på tur i helgen. Og har allerede begynt å finne seg til rette. Velkommen til flokken vår Norris :)

 

September 17, 2017

Tusen takk til alle dere som ville være sammen med oss på valpetreff i helgen. Vi har hatt det superhyggelig. Bilder kommer i mnd albumet ;) Gleder oss til å se noen av dere igjen på høstsamlingen.

 

August 31, 2017

Enda en mnd er over. Og sommeren går på hell. Kveldene blir kjøligere og treningen er kommet litt igang. Skogen er full av sopp. Alt ligger til rette for masse deilige aktiviteter med hundene. Her er litt av hva vi har drevet med den siste mnd.

August 29, 2017

Nå har vi ventet lenge. Endelig har Masasyu's Norway satt poter på norsk jord. Vi har i sammarbeid med Trap Line og kennel Norhimra hentet han hjem fra USA. Det blir utrolig spennende å følge han. Han skal bo hos Norhimra. Men vi kommer til å se masse til han :)

 

August 28, 2017

NAMK Oslo/Akershus har gleden av å invitere til fellestur med mulighet for kløvtest. 

Den 17 sep vil det bli arrangert fellestur med muligheter for å ta kløvtest bronse, på Nordre Mangen i Aurskog. Vi møter opp ved kapellet kl 1230 for å veie kløv og hunder. Vi regner med å starte å gå ca kl 13. Det vil være en stopp med bålkos og sosialt etter ca 7 km. 
For de som ønsker å være med på tur, men ikke ta test. Eller vil gå så langt. Er det mulig å "hoppe av" etter ca 3 km ved bålplassen. 
Når vi føler tiden er inne. Setter vi snutene tilbake til kapellet. 
Håper å se deg 😊 
For spørsmål ta kontakt med Heidi 477 49 433

Mvh distriktskontaktene Oslo/Akershus

 

August 27, 2017

Vi har hatt en fantastisk dag på utstilling i Bø. Fox ble BIM med cert. Lykke ble 2 beste tispe med Cert. Strålende fornøyde med det. Karoline hadde sin debut i ringen idag. Hun stilte Olga som kun har vært i ringen en gang før. Det ble en VG med strålende kritikk. Og de var kjempeflinke begge to 

 

August 25, 2017

Idag har vi vært en tur på Mangen. Tanken var å titte litt på hvordan vi skulle forberede oss litt til valpetreffet. Men der var det allerede noen soppplukkere. Så vi lot de være i fred, og reiste litt lenger inn. Vi tenkte at da går vi oss en tur. Heldigvis hadde vi i forkant tenkt muligheten for å finne noe sopp. Og det gjorde vi. Olga og Josefine fikk lov å løpe og herje litt. Disa var nok litt misunnelig til tider. For hun måtte gå i kobbel. Vi hadde en herlig tur. Karoline og Lasse ivrige på å plukke sopp. Lene også, men kanskje enda mer ivrig på å ta bilde av de ;)

 

August 24, 2017

NAMK inviterer til høstsamling, heng dere på. Hyggelig om vi treffes :)

HØSTSAMLING 22.-24. SEPTEMBER 2017

Beklager, men vertskapet Syndinstoga har meld at de har sykdom og må se seg nødt til å be oss å finne et annet sted for årets høstsamling. Etter flere runder med div aktuelle aktører har vi fått positiv tilbakemelding fra:

Øvre Dørålseter Turisthytte

http://rondanevegen.no/ovre-doralseter-turisthytte/

Dette er ei seter tilhørende DNT og som normalt ville stenge helgen før vår helg, men vil holde åpent slik at NAMK kan få havholdt sin høstsamling.

Veldig bra og sporty gjort av de!

Prisene vil ikke avvike stort fra det vi bruker å betale, de følger DNT si prisliste, dvs:

For 3 til 5 mannsrom kr 355 pr døgn per pers

Telt – lavvo kr 90 pr døgn per pers inc bruk av toalett og dusj.

Middag ca kr 350,-

En mer nøyaktig prisliste vil bli sendt ut om få dager.  

Det er nå kr 50 i kontanter for bomavgift, men mulig de får oppe en automatisk bom med kortleser før vi skal dit. I følge turkart til DNT vil det bli ypperlig turterreng med merkede løyper for våre kløv tester med mer. Fryd, Frost, Heidi og jeg kjører opp dit midt i Juli og sjekker ut løyper og annet, slik at vi kan gi dere en god oppdatering.

 Håper bare at dette vil bli like bra som ellers, og at påmeldingene vil strømme inn i tide.  

 Hilsen Barmarks komiteen 

v/ Reinert tlf 99441206 

 

August 15, 2017

Josefine har igjen vært på tur med nye venner. Denne gange var det ikke søsken. Hun fikk bryne seg på Patriot, en skikkelig tøffing som er 6 uker eldre enn henne. Og Cezz som er 5 uker eldre. De var ganske skumle til å begynne med. Men det gikk ganske fort over. Bringerbær fant hun også på veien. Og det fanget interessen til de andre også. Så det ble en og annen pause ved bringebærbusker. De delte brodelig. Patriot var igrunn ganske fornøyd med å få tak i bladene. Cezz var opptatt av å rydde opp de som falt på bakken. Det var en sliten gjeng som kom tilbake til bilene. Og det blir sikkert ikke siste gang. Takk for turen :)

 

August 14, 2017

Invitasjon til valpekjøpere!

Da har vi endelig funnet tid og sted for et valpetreff. Vi ønsker hjertelig velkommen til en helg med sosialt med alle våre valpekjøpere. Treffet vil være 15-17 september på Nordre Mangen (se veibeskrivelse nederst). Vi har nå hatt 4 kull. Noen har vi hilst på etter at de flyttet, andre ikke. Vi håper så mange som mulig har lyst og anledning til å være med. 

Vi vil prøve å få satt sammet et morsomt "program" for helgen. Plassen vi har valgt er et flott sted hvor det skal være god plass for telt osv. Dette er jo ute i den fri natur. Men det finnes en svært luftig utedo(i ordets rette forstand, uten vegger. Men i nødens stund.....) et lite stykke inn i skogen. Alle tar med seg det de trenger selv. Det er en fin bålplass på stedet. Så ta gjerne med litt ved også. 

Vi vil ta med litt hundeutstyr. Så de som vil kan få prøve. Bla kickbike, kløv, seler og utstillingsutstyr. Dersom det er noe utstyr dere trenger, så si ifra, så kan vi sikkert få "lånt" med oss fra de vi kjøper av. Så dere evt kan se og prøve. Ta likevel med dere det utstyret dere har til hunden som seler, kløv ol

I samarbeid med distriktskontakt i NAMK blir det søndag arrangsjert kløvtest bronse. For de som ønsker og delta: Testen er på 10 km, hunden skal bære 15% av sin egen kroppsvekt. Hunden må være over 18 mnd. Dette er ikke en voldsom krevende tur for en malamute i god form. Så dette er det mange som kan være med på. Man kan selvsagt være med på turen uten å ta testen. Turen går fra kapellet, et lite stykke forbi campen vår og tilbake. Da vi går forbi campen tipper jeg det blir en god pause der før turen går ned igjen. Vi vil være behjelpelig med kjøring til og fra kapellet. Her vil forhåpentlig flere mutter delta.  

Igjen! Håper å se mange av dere :) 

 

PS husk kjetting til hundene, da de i slike anledninger fort kan tygge over kobbelet sitt.

Dersom noen skulle trenge telt liggeunderlag osv for å kunne være med. Bare si ifra. Vi er mer enn gjerne behjelpelig med det. 

Mvh Lasse og Lene

Nordre Mangen ligger et lite stykke fra oss. Når man kommer fra retning Lillestrøm følger dere RV 170. Forbi innkjørselen til oss. Dere tar av til mot N/S Mangen (er vel 3 til V etter rundkjøringen) Følg skilting videre til Mangen. Et godt stykke inn kommer dere til et veiskille. Der skal dere mot Mangen kapell. Kjør forbi kapellet ca 600 m. Ta da til V over broen OBS bompenger 48 kr. Kjør deretter 1,4 km før dere tar til V kjør igjen 1,4 km før det igjen er til V. Der er plassen. Husk det skal muligens opp mange telt. Vi med campingvogn ol tar hensyn så vi ikke tar de beste teltplassene. 

 

August 13, 2017

Idag har vi igjen hvert så heldige å få besøk. Denne gangen var det Digging Baloo. Han var svært glad for å treffe igjen mamma og den litt overlegende søsteren sin. Men etterhvert var leken i full gang. Mye skulle granskes og sjekkes. Etter en god pause med masse hyggelig hundeprat satt vi turen nedover igjen. Denne turen tok nok noe lenger tid en planlagt da. Baloo og Josefine fikk snute og øyne opp for bringebær. Kan av ny erfaring fortelle at å spiseomkapp med en malamute krever svært til listighet. Tusen takk for turen. Håper vi ses igjen snart

 

August 06, 2017

Idag har vi vært så heldig å få besøk av Digging Kelvin og hans eiere. Det ble stor gjennsynsglede. Josefine tøffet seg litt, men når hun fikk landet litt var det supergøy å fly skauen rundt med brodern. Kelvin synes også det var stor stas å se igjen mamma. Og kunne henge litt i nakkeskinnet hennes igjen. Alvilde var klar i talen om hva som var greit og ikke. Det var to slitne valper som dro hvert til sitt etter turen. Tusen takk for besøket, er så hyggelig å få treffe dere igjen. Velkommen tilbake

 

July 29, 2017

Det har blitt endel utstillinger på oss denne sommeren. Idag gikk turen til Råde. Fox var i et fantastisk sprudlende humør, som bare han kan være. Han sjarmerte dommeren med sitt gode og energiske humør. Resultatet må vi også si oss fornøyd med. Han fikk EXE og CK. Det er moro. Han trives svært godt i ringen, og byr på seg selv. Moro så se han trives så godt. Også denne gangen var Coldnight Emil å treffe på utstillingen. Igår fikk han BIM valp og idag ble det BIR valp. Gratulerer så mye Wenche og Gorm. Siden vi stadig glemmer å ta bilder når våre hunder er i ringen. Så blir det også denne gangen Emil vi legger med et bilde av

 

July 27, 2017

Sommeren er jo en langt roligere tid med tanke på trening. Men er jo den perfekte tiden å vedlikeholde utstyret på. I anledning innkjøp av ny kickbike. Synes vi det var på sin plass og "pimpe" en av de gamle. Karoline er ganske så ivrig med å kjøre kickbike. Noe som var en av årsakene til innkjøp av en til. Hun ble svært glad og fornøyd når hun kom hjem å fikk se den knall rosa kickbiken som hun nå har fri tilgang til. Selvom klokka var litt over "det greit å kjøre" Så måtte hun få ta med seg Olga og Lykke på prøvetur. Det var noe alle tre satt svært pris på. 

 

July 27, 2017

Sommeren er en rolig tid for oss. Turer og frilek er stortsett aktivitetene vi driver med. Men vi er ikke sene om å komme oss ut på jobb når tempraturen tillater det. Og da er det ingenting å si på arbeidslysten

 

July 16, 2017

I helgen har vi vært på utstilling på Vålerbanen. Det var Fox som var i ringen.Må innrømme at vi ble litt skuffet over 2 blå (very good). Men Fox trivdes veldig godt i ringen. Så det blir nok ikke hans siste utstilling. Sønnen Winter Paws Coldnight Emil  var også i ringen. Han ble BIM valp lørdagen og BIR valp på søndagen. Gorm og Wenche bestemte seg for å være med i gruppefinalen. Det er svær sjelden at Malamuten plasserer seg der. Men til stor glede fikk han BIG 3 (3 plass av 12 valper). Utrolig moro, gratulerer så mye. Må innrømme at også vi er stolte over resultatet.  

 

July 10, 2017

Her er det svært varmt om dagen, så vi tar livet ganske så med ro. Litt løping på øya må jo til. Ellers er det korte turer og mye bading. Noen blir våtere enn andre. Noen stikker poten i vannet, andre stikker hele hodet i vannet. Deilig for de alle er det hvertfall å få kjølt seg ned litt. Josefine har virkelig funnet seg til rette i flokken. Hun er ganske så tøff med de andre. Hun har nok ikke helt skjønt hvor mye mindre enn de andre hun er.  Heldigvis er gjengen her svært forsiktige og tålmodige med valper. Så de bryr seg ikke så mye når hun tar løpefart og hopper opp og lander på ryggen og nakken deres, eller henger i tjakan. 

 

June 25, 2017

Josefine er jo nå igjen her uten søsken. Hun får fortsatt lov å die litt hos mamma, noe hun er strålende fornøyd med. Hun har funnet seg godt til rette i flokken. Og har spesielt funnet tonen med Olga og Hjerte. Hun har faktisk vært med ned på øya med de store noen ganger allerede. Hun elsker det. Her fra dagens tur sammen med Olga

 

June 21, 2017

Da har også Ludvig flyttet. Det vil si han har fått både nytt hjem og nytt navn. Luis som han nå heter har idag  flydd til Tromsø. Han så ut til å trives svært godt i flybaggen sin. I Tromsø skal han dele den nye familien sin med Thelma, en portugisisk vannhund. Da vil vi ønske alle våre valpekjøpere av Digging-kullet lykke til. Dere vet hvor vi er, så ta gjerne kontakt :)

PS Nå blir det nok stille for Josefine.

 

June 17, 2017

Når søsken nå har reist ut på nye eventyr. Er det jo også på sin plass at Ludvig og Josefine får utvide horisonten litt også. Og med bare to å holde styr på kunne vi jo sjekke ut vannet litt

June 12, 2017

Da har de fleste valpene reist til sine nye hjem. Kuling var førstemann ut og har reist til Haugesund. Der skal han sammen med malamuten Luna. Og vil treffe mange andre malamuter i et stort og godt miljø. Så var det Baloo sin tur. Han bor ikke veldig langt unna oss. Han har flyttet til Bjørkelangen. Søndagen reiste først Kelvin til sitt nye hjem i Oslo. Delta ble også hentet. Hun flytter til Røros, og får selvskap av Aiki, ei trivelig elghundtispe. Ludvig har vi nettopp annonsert. Han får flere besøk denne uken. Så vi finner nok et godt hjem til han også. Josefine blir igjen her hos oss

 

June 08, 2017

Idag har vi vært hos veterinæren med alle valpene. De gjorde en svært god innsats for å rive ned kontoret. Men det sto heldigvis helt igjen da vi forlot åstedet. Med en utrolig sliten gjeng valper. Alle valpene er friske og sunne. Så nå er de klare for sine nye hjem.

 

June 05, 2017

Her er det full fart om dagen. Valpene er nå snart 7 uker. Det er høyt aktivitetsnivå. De korte turene i skogen har nå blitt ganske lange. De blir stadig raskere i bevegelsene, og de er en svært trygg gjeng. Sammen som en og en. Mamma Alvilde begynner nok å bli litt sliten av de. Mammas melk er fortsatt svært ettertraktet selvom de spiser godt med fast føde. Så hun får ikke være så mye i fred. Hun flykte endel opp på hundehustaket. Og optimistiske som de er strever de forgjeves med å følge etter henne. 

 

June 04, 2017

Vi har en ledig hannvalp. Ta kontakt ved interesse

 

May 30, 2017

Da nærmer mai seg slutten. Her er litt av vi har drevet med. Albumet til valpene er også oppdatert.

 

May 28, 2017

I helgen har vi vært på utstilling i Bø. På lørdagen var det over 30 grader i skyggen, så det var ikke så mye fart i hundene. Balder fikk VG. Lykke derimot fikk også denne gangen Exc, ck og res.cert. Hun ble også BIR veteran. Lykke fikk det samme resultatet på søndagen. Mens Balder hadde en fantastisk dag på søndagen. Han fikk Exc, ck og cert. Ham ble tilslutt BIM. Dette resultatet betyr at han nå er norsk utstillingschampion. Bilder med dommeren ble ikke tatt da vi løp i ly da himmelen åpnet seg. 

 

May 23, 2017

Nå er det på tide å sette ting høyt og sperre av stuen. Nå skal alt sjekkes, helst tygges på. De er ikke helt enige i å sperre av. Men det er jo greit å ha en vis kontroll på hvor de er. Så lenge sperringen er et hinder da......

 

May 21, 2017

Idag var endelig tiden inne. Valpene fikk sin første tur i skogen. Lykken var stor. Dette var ikke skummelt, bare moro. Masse nye lukter og smaker. Bilturen gikk også strålende

 

May 20, 2017

Vi har hatt besøk av Active Amaroq, Kristian og Birthe siden torsdag. De kom lange veien fra Haugesund. Vi har hatt noen utrolige flotte dager sammen. Og kjempehyggelig å treffe Amaroq igjen også. Fin gutt har han blitt. Takk for besøket.

 

May 17, 2017

Idag har vi vært å feiret dagen sammen med venner og hundene deres i skogen. Vi nøt roen og koset oss med Sol og Balder. Det var med 2 småttiser på ca 9 uker som nysgjerrig boltret seg rundt. Er så koselig å se på de rase rundt. Deretter var det hjem til våre egne valper, som brått var veldig små. Men for en fart det har blitt i de. Og det er bare å passe fingre og tær for skarpe tenner. Håper dere også har hatt en flott dag.

May 13, 2017

Da er det full fart i stua. Tennene klør, så nå tygges det på alt. Heldigvis er lekene begynt å bli interessante. Ellers er søskens haler, ører og ben et godt alternativ. Noe ikke alle finner seg helt i. Og da er de ikke redd for å brumle det. 

May 11, 2017

Tiden raser avgårde. Valpene har allerede passert 3 uker. Og blir stadig mer aktive. Mammas melk er fortsatt en favoritt. Men de siste dagene har de fått introdusert kjøtt og bløtet tørrfor. Det har vært litt av en suksess. De første måltiden fikk de fra hendene våres. Så de er noe av det første de sjekker når de kommer inn. Nå spiser de av slål. Noen er nok mer opptatt av at det skal være helt tomt enn andre. 

Ikke alt de har fått i munnene har de vært like fornøyd med. Da de fikk markkur fikk vi se mange morsomme grimaser. 

May 07, 2017

Idag har valpene allerede fått sitt første besøk. Noe tidligere enn planlagt. Men gjengen er kvikke og trygge. Så vi tenkte det var greit. De assosierer allerede mennesker med kos. Og de finner seg godt til rette i fangene. Tiden raser fort avgårde for oss. Men ventetiden er nok lengere for Marius og Siri som etterhvert skal ha med seg en av gutta hjem. Takk for besøket :)

May 05, 2017

Da har varmen kommet hit til oss. Alvilde synes det blir i varmeste laget. Så nå får hun ha med seg bebbisene sine ut på dagtid. Igår kveld måtte vi sette valpekassen ut i stuen. For det var så varmt på valperommet. Det var det en mamma som var svært fornøyd med.

May 03, 2017

Nå har alle valpene åpnet øynene sine. De er svært aktive. Stabber rundt på alle 4 i kassa (som vi har sørget for at de ikke kommer seg ut av) De er svært fornøyd med besøk.

Vi oppdaterer stadig valpesiden med nye bilder

 

April 30, 2017

Valpene vokser. Allerede onsdag fant vi fler av de utenfor valpekassen. Så de er en sprek gjeng. De har nå såvidt begynt å åpne øynene sine. De krabber opp i fanget vårt om vi er i besøk i valpeklassen. Idag har de også klippet klør. Ikke alle hadde helt sansen for å være stille mens vi løftet de opp. Men med litt list, fikk vi da klippet på hele gjengen.

 

April 29, 2017

Idag har vi vært på Polarhundklubbens utstillig i Fagernes. Olga fikk sin første tur i ringen. Det gikk over all forventning. Hun var kjempeflink. Dommeren sa hun nok vokste litt sakte. Så hun fikk 2 beste tispevalp i klassen valp 4-6 mnd. Balder fikk EXC. Lykke stilte i veteranklassen. Også denne ganger står det respekt av denne "damen" I kritikken sier dommer bla En svært god representant for rasen. Dette blir vi jo selvsagt også svært stolte av. Men dommeren sier også at hun er svært veltrent. Vel igjen, hun nærmer seg 10 1/2 år.Hun fikk BIR veteran. Men ikke bare det. Dommeren gav ut kun 4 CK og Lykke fikk jo en av de. Hun ble deretter plassert som andre beste tispe med res.cert. Senere på dagen skal BIS vetean kåres. Og Lykke får BIS2. Vi trenger vel ikke nevne at vi er svært stolt av denne fantastiske damen.

 

April 26, 2017

Da har endelig valpene meldt sin ankomst. Det ble 6 nydelige valper, 2 tisper og 4 hannhunder. De er nå en uke. De er en fornøyd gjeng som vokser noe voldsomt fra dag til dag. Mamma Alvilde er svært fornøyd som nybakt mamma. Du finner bilder av Balder i menyen under Valp fra oss

 

April 13, 2017

Idag har vi vært på kjempetrivelig valpetreff med kennel Trap Line. Det ble kickbiketurer, vognturer og gåturer. Alt etter hva folk ønsket. Sol, Balder og Olga fikk være med denne gangen. Da aktivitetene med hunden var over, var det tid for å samles rundt bålet. Takk for en hyggelig dag.

 

April 10, 2017

Olga har hatt ilddåpen på kickbike idag. Så ut til at det falt i smak 

 

March 30, 2017

Da har vi avsluttet sledesesongen. Det ble en drømmetur. Flott stemning, godt føre og superflinke hunder

 

March 19, 2017

Da er isen på elva gått. Og øya vår er igjen klar for friløp og herging. Dette faller selvsagt i smak hos alle. Spesielt moro var det for Olga som syntes det var dødskult å løpe med de andre. 

 

March 18, 2017

Idag har vi vært på Gåsbu. Og Balder har gått enspannstest. Tross varmt vær og mye pauser kom han seg i mål innenfor tiden. Og har dermed bestått enspannstest. Godt samarbeid Balder og Lasse i mellom. Igjen ble det glemt å ta bilde. Men vi legger med et bilde av gogutten likevel.

 

March 13, 2017

Herlig! Vi har idag fått konstantert at Alvilde er drektig. Så vi venter valper i siste del av april. Dette blir spennende

March 05, 2017

Februar har bare rast avgårde. Da vi har dårlig med snø her hjemme. Så fikk vi reise til snøen da. Lene og hundene reiste bort i 1 1/2 uke for å få trene på snø. Å få snø under poter og ben var alle 9 veldig glad for. Det har blitt mange mil på sleden. Noen dager litt mer enn planlagt, Da Lene står helt i sin egen verden på sleden, og misset en avkjøring. Tur på over 5 mil er ikke hverdagskost. Og med kladder under potene og sokkene hjemme. Fikk Balder sin første erfaring med å sitte i sleden deler av turen. Olga har også fått sin første tur i sleden. Hun satt faktisk for det meste rolig. Og det så ut til å like dette. Hun syntes også det var toppen av lykke og få løpe ved siden av de andre i korte perioder. Om de andre syntes det var like gøy med ei som løp i bena på de, til tider med fare for å tråkke på den uredde frøkna. Det er vi ikke helt overbevist om. Ellers har februar byd mest på koselige turer. Da ATVn sviktet og trengte litt reperasjon. 

 

February 10, 2017

Det har vært ett og annet snødryss. Da blir turene ekstra herlige

 

February 05, 2017

Da har vi endelig fått litt snø. Men det er langt unna skiføre. Men en søndagstur med pølser og grillspyd i sekken. Det får vi til. Husket tilogmed på kamera. Fox fikk bære kløv med ved. Like moro hver gang å se hvor stolte de blir når de får den på. 

 

January 29, 2017

Da var årets vintersamling over. Det er vår første tur. Og det var veldig hyggelig. Som alltid på samlinger med NAMK, treffer man gamle bekjente og får nye. Forholdene var ikke noe å skryte av. Så det ble mye mindre aktivitet enn vi håpet på. Men helgens store høydepunkt var at Lykke og Lasse gikk enspannstest. Og Lykke som ble 10 år i november gjennomførte flott innenfor tiden. Vi er veldig stolte over prestasjonen hennes. Her er de på vei inn i mål. Bakken var bratt og glatt. Så vi fikk mange underholdene målganger

 

January 19, 2017

Idag ble siste valp ut, Bris hentet. Og Olga blir igjen som enebarn. Her er bilde fra en hyggelig tur med trollungene "knoll og tott" Vi ønsker alle lykke til med sine nye familiemedlemmer. Håper å høre litt fra dere innimellom.

 

January 14, 2017

For 7 år siden idag, startet på en måte et eventyr for oss. Vi viste det bare ikke enda.Vi hadde egentlig ikke begynt å snakke ordentlig om hund enda heller. Men det ble født et kull. Og en av disse valpene som vi møtte i en alder av  5 1/2 uke, skulle bli vår Balder. Han flyttet til oss 2 uker etter besøket. Det var et kjærkomment tilskudd til familien. Og der startet eventyret..... Tusen takk for all gleden du gir oss. Bilde er tatt fra besøket vi var på da de var 5 1/2 uke gamle. Vi viste ikke da hvem av de som skulle bli Balder. Men i ettertid vet vi at dette er Balder og Lenes første møte

 

January 13, 2017

Idag hadde vi en super treningstur. Lasse kjørte Disa, Hjerte, Fox og Alvilde på tungt føre med vogn. Så de fikk skikkelig brukt seg. Disa og Hjerte er jo fortsatt unge. Så om det er noen foran de, så skal det tas igjen. Så de fikk virkelig jobbet. Og Lene kjørte Sol, Lykke og Balder med ATV. Hundene digger når vi trener på denne måten. Og vi tobente synes også det er veldig hyggelig. Og den som nok hadde det litt ekstra moro var Sol. Endelig fikk hun også være med. Å være småbarnsmor har absolutt ikke lagt noen demper på løpslysten. Heller det motsatte. 

 

January 11, 2017

Nå som de fleste valpene har flyttet, har jo vi en jobb å gjøre med Olga. Hun skal jo bli bedre kjent med flokken sin. Og Bris må nok pent bare henge på. Idag gikk vi en "lang valpetur". Og Fox ble med oss. Han er utrolig flink med valper. Han bryr seg ikke så mye om de. Så han er absolutt ikke en skremmende figur for de. Tempoet var litt høyere og i en retning, ikke alle veier. Noe de taklet fint. Så vi hadde en hyggelig familietur. Gleder oss allerede til neste

 

January 10, 2017

Da har de fleste valpene flyttet. Bris skal bo hos oss en liten stund til. Mens Olga blir igjen her hos oss. Litt roligere dager, og ikke like mange trollunger å passe på. Tok vi en bitteliten tur som nok var litt mer etter mammas smak. Hun ble nok litt skuffet da vi snudde så tidlig. Men disse små skal jo ikke ha lange turen. Så enn hvor iherdig Sol prøvde å gå innover. Så måtte vi snu. På tilbakeveien hadde jeg en liten overraskelse til Bris og Olga. Jeg hadde med koppel til de, så vi øvde på å gå med det på tilbakeveien. Med tre hunder som ville i hver sin retning er det jammen godt Sol er så tålmodig, og ikke minst hører hun på stå. Så var det bare to igjen i hver sin retning. Det ble noen bråstopp og venting. Men etterhvert var det helt greit å ha det på. Det var en innholdsrik tur på 2-300 meter.

 

January 04, 2017

Enderlig kom det litt snø til Aurskog. Dagens først gjøremål var ut med spannet. Lykken var stor. Rart å se hvordan det inspirerte hundene enda mer. For de aller minste var det først litt skummelt å komme ut av hundehuset. Men det ble oversett. Og da ble det straks moro. Disse trollungene er veldig trygge. Kanskje litt vel trygge. De siste turene nå har de igrunn ikke brydd seg om oss i det heletatt. De løper akkurat den veien de selv har lyst til. Selv ikke godbiter er grunn god nok til å komme. Så idag reiste vi på en ny plass. Tenkte de da ville være litt mer reserverte. Og at de ville komme på innkalling. Men neida! De løp i hver sine retninger. Alt skulle sjekkes. Bekken var stort sett fryst. Er heldigvis en veldig liten og grunn bekk. For den hadde ikke jeg tenkt på at var der. Den måtte utforskes. Og selvom noen gikk gjennom isen så var det like spennende å fortsette. Litt av en gjeng!

January 01, 2017

Da nærmer det seg påmeldingsfristen for vintersamlingen til klubben. Den er allerede nå førstkommende torsdag. Dette blir vår første vintersamling. Håper å se dere der :)